KHASIAT MLTGA


KAJIAN LINTAH UNTUK ANGGOTA SEKSUAL MANUSIA.~ Tumbesaran, Ketahanan & Anti-Penuaan ~
=======================================

Pernah dengar tentang lintah? Tentu sekalinya dalam bidang perubatan. Tetapi apakah rahsia disebalik lintah sebenarnya? Mungkin dari segi Perubatan penggunakan lintah semua sudah tahu. 

Lintah penghisap darah perlu mempunyai kemahiran untuk makan. Air liur Lintah mengandungi bahan Bius dan bahan Anti-Pembekuan darah bagi mempermudahkan menyedut darah. Lintah juga mempunyai Hydrophila Bacterium Aeromonan. Bakteria ini digunakan untuk mencerna darah dan menghasilkan bahan Antibiotic untuk membunuh bakteri lain yang mungkin menyebabkan pembekuan. 

Kajian Perubatan terus diteliti dari bahan-bahan kimia yang terdapat dalam air liur Lintah ini. Lintah menghasilkan bahan Anti-Pembekuan darah dikenali sebagai Hematin. Bahan ini menyerang Fibrinogen dan mempunyai potensi sebagai Anti-Pembekuan yang kuat. Pada masa kini, genetik yang terdapat dalam lintah digunakan untuk menghasilkan Hematin dalam jumlah yang banyak.

FAKTA: 
1]. Terdapat 650 spesis Lintah.
2]. Lintah adalah haiwan Hermaphrodite (Khunsa) ~ memiliki organ seksual Jantan dan Betina. 
3]. Kira-kira separuh dari spesies Lintah hidup dilaut. 
4]. Lintah mempunyai 32 otak iaitu 31 lebih dari manusia. 
5]. Lintah Hirudo mengeluarkan anak dalam kokun. Kadangkala mencapai sebanyak 300 ekor. 
6]. Tidak semua Lintah adalah penghisap darah. 
7]. Lintah Amazon ~ memasukkan Proboscic panjang ke dalam mangsa tanpa menggigitnya.
8]. Gigitan Lintah tidak menyakitkan kerana mempunyai bahan Bius Anesthesia.
9]. Lintah menyuntik Anti-Pembekuan serum ke dalam mangsanya (Menghindari Pembekuan Darah).
10]. Lintah akan mengembang sendiri sehingga kenyang dan jatuh dari mangsa dengan sendiri.
11]. Lintah boleh mengembang sendiri hingga 5 kali ganda dari berat badannya.
12]. Lintah digunakan dalam Perubatan kira-kira sejak 1000thn dahulu (zaman India Purba).
13]. Seawalnya Lintah digunakan untuk merawat penyakit yg bermula dari sakit kepala.
14]. Sistem saraf Lintah mempunyai banyak persamaan dengan sistem saraf manusia.
15]. Lintah mampu menggigit walaupun pada peha badak air yang tebal.

Karakter Fizikal Lintah:~
1].Lintah adalah makhluk dengan tubuh yang bersegmen. Tubuh Lintah memiliki 34 segmen.
2].Lintah memiliki alat pengisap khusus, dikedua hujung tubuhnya.
3].Mulut Lintah memiliki 3 rahang, masing-masing rahang dilengkapi dengan gigi kecil.

Klasifikasi Lintah;~
1]. Disebabkan bersegmen seperti cacing, Lintah dikategorikan sebagai Phylum Annelida.
2]. Lintah tergolong kelas Hirudinea kerana memiliki Hirudin dalam rembesan air liurnya.

Habitat;~
Lintah sukakan habitat berpaya seperti air tawar, air payau serta air laut bersuhu sederhana panas. Lintah sering ditemui di bawah batu atau berenang di danau, paya dan sungai yang cetek. Selain itu, sering kali mereka juga ditemui menempel pada semak dan batang pohon di hutan tebal.

Makanan;~
Beberapa spesies Lintah adalah Parasit ~ Pengisap Darah, ertinya darah adalah makanan mereka. Lintah akan menempelkan tubuhnya dan menghisap darah melalui pembuluh darah mangsanya. Ada juga Lintah spesies Pemungut, ertinya mereka bukan menghisap darah sebagai makanan tetapi mencari makanan dari tanaman yang mereput. Banyak juga Lintah adalah Predator yang memakan cacing tanah dan serangga sebagai makanan mereka.

Kemampuan Beradaptasi;~
Tidak seperti Annelida lain, Lintah dapat hidup meskipun dalam keadaan dimana kadar oksigen sangat rendah. Jadi tidak hairan ianya mampu bertahan hidup walaupun terkena pencemaran kimia yang tinggi. Fakta lain, Lintah mampu hidup walaupun setelah kehilangan 90% dari total berat badan mereka.

Lintah dan Dunia Kesihatan;~
Dari hasil kajian dan penyelidikan yang dilakukan, telah diketahui bahawa Lintah mengandungi banyak zat yang bermanfaat kepada tubuh manusia. Hirudin ~ zat Anti-Coagulant yang terdapat pada air liur Lintah merupakan bahan yang penting dalam bidang Pharmacology. Perubatan yang melibatkan penggunaan Lintah disebut sebagai Hirudotherapy.

Berikut ini antara zat-zat lain yang terkandung di dalam Lintah:~
1]. Nitric Oxide ~ Pada tahun 1998 Hadiah Nobel untuk Fisiologi telah dianugerahkan kepada Robert Furchgott, Prof Louis Ignarro dan Ferid Murad yang menemukan pertalian Nitric Oxide (NO) yang kemudiannya digunakan dalam ramuan "Viagra". Dalam satu penyelidikan di Universiti Purdue ~ Lintah Hirudo Medicinalis dikenalpasti dapat mengeluarkan Nitric Oxide (NO) secara semulajadi. Sementara kajian lainnya mengatakan bahwa Nitric Oxide (NO) dapat ~ MENYELESAIKAN 90% MASALAH KEGAGALAN EREKSI KAUM LELAKI. Vagina dan Klitoris Wanita juga apabila tersentuh oleh unsur Nitric Oxide (NO) ini akan segera meningkatkan rangsangan seksual, dimana Nitric Oxide (NO) tersebut akan memberi stimulu ke saraf-saraf yang memacu "Ghairah Seksual Wanita".

2]. Hirudin ~ Adalah zat yang dapat menghalang pembekuan darah (Trombosa). Umumnya digunakan untuk membuat darah tetap mengalir, atau melancarkan kembali aliran darah yang beku atau saluran darah yang tersumbat. Trombosa ~ Formasi gumpalan didalam pembuluh darah, yang sering menghalang pelancaran aliran darah.

3].Histamine ~ Adalah zat yang berfungsi sebagai Pengembang, ia bertindak untuk membesarkan. Zat Pengembang ini hanya terdapat pada bagian air liur Lintah. 

4]. Hyaluronidase ~ Zat yang berasal dari air liur Lintah yang tergolong dalam kategori ubat Bius, Pencegah Pembekuan Darah (Hirudin), Local Vasodilator (Histamine) dan satu enzim (Hyaluronidase).

5]. Anti-Kolagen ~ Zat yang keluar dari air liur Lintah berdasarkan hasil penyelidikan ilmiah ternyata boleh digunakan untuk merawat dan pengendalian Platelet. Zat ini dapat berfungsi sebagai Anti-Aging (Anti-Penuaan).

Fakta Sepintas MLTGA:~
Note: Pada usia 27 tahun keatas ~ 97% Lelaki kehilangan 20% kemampuan Ereksi Anggota Seksualnya jika dibandingkan pada ketika masih berusia 20 tahun.
Jadi, Minyak Lintah Tradisi Gunung Asli (MLTGA)...MEMANG POWER!!! ~ Adalah dari Rumusan & Resepi Asli Secara turun temurun seperti tercatat dalam Kitab "Tajul Muloq" dan Kitab "Mujarobat" ini sangat terkenal dapat membantu mengatasi masalah SEKSUAL Lelaki ini. Tidak hanya mengatasi Masalah Seksual. MLTGA juga diyakini dapat berfungsi untuk membesarkan ukuran alat kelamin Lelaki, ini berdasarkan unsur zat-zat yang terkandung dalam haiwan Lintah itu sendiri.

Gigitan Lintah:~
Lintah adalah pengisap darah yang rakus. Sekali Lintah kontak dengan kulit manusia, maka ia akan segera menghisap darah. Jadi, apa yang harus dilakukan jika lintah menempel pada kulit kita?
Beberapa teknik yang bisa digunakan untuk mengusir Lintah yang menempel pada kulit adalah dengan menaburkan garam, sabun, tembakau, atau semburan racun serangga pada tubuh lintah. Namun, cara terbaik adalah membuangnya, pegang lintah dengan betul dan tanggalkan dari kulit.

Ramuan MLTGA:~
Bahan utama MLTGA ini adalah Lintah Gunung, Minyak Kelapa Dara semata-mata, yang sejak dahulu sudah terkenal khasiatnya. Ianya diproses secara semulajadi dari resepi turun temurun dan sangat terkenal dapat membantu mengatasi masalah anggota Sexual Lelaki. MLTGA juga diyakini dapat berfungsi untuk membesarkan ukuran alat kelamin Lelaki. Ini berdasarkan unsur zat-zat yang terkandung dalam MLTGA ini. Tidak hanya mengatasi Masalah Seksual, MLTGA juga diyakini dapat berfungsi untuk membesarkan ukuran alat kelamin Lelaki, berdasarkan unsur zat-zat yang terkandung dalam Lintah yang dinyatakan tadi. 

Untuk mengeluarkan semua zat terpenting yang terdapat pada lintah, prosesnya memerlukan waktu yang cukup panjang. Dengan begitu zat-zat terpenting yang berfungsi untuk mengatasi masalah Sexual Lelaki dan zat yang berfungsi untuk MENGEMBANGKAN yang terdapat pada lintah akan semuanya kekal dalam produk MLTGA ini!!. 

Minyak Lintah Tradisi Gunung Asli (MLTGA)...MEMANG POWER!!! ~ Ramuan asli warisan nenek moyang yang sudah teruji khasiatnya selama ratusan tahun. Ramuan ini diturunkan dari generasi ke generasi sebagai salah satu khazanah kekayaan Perubatan Malaysia. Berikut ini adalah beberapa fakta kehebatan Minyak Lintah yang perlu anda ketahui:

1]. MLTGA Tanpa Kesan Sampingan:~
Penggunaan MLTGA ini sudah terbukti sejak sekian lama, puluhan bahkan ratusan generasi. Tidak ada satupun kajian ataupun penyelidikan menyatakan Minyak Lintah berbahaya dan memiliki kesan sampingan negatif. Jesteru itu banyak penyelidikan yang membuktikan khasiat dan manfaat lintah sebagai media terapi yang terbaik. Beberapa artikel di internet yang menyatakan minyak lintah berbahaya hanyalah usaha jahat untuk kempen negatif (Black Campaign) menjatuhkan populariti produk asli Nusantara ini demi memasukkan Produk Barat yang berorientasikan bisnes.
Penggunaan MLTGA ini sangat sesuai untuk anda mahupun pasangan anda. MLTGA hanya digunakan sebagai ubat luaran sehingga dikatakan lebih bagus jika dibandingkan ubat oral (Minuman) ataupun penggunaan "Pump Vacuum". MLTGA hanya digunakan untuk terapi urutan sahaja. Ianya harus dibersihkan Ketika mahu berhubungan intim dengan isteri anda, supaya tidak terbawa masuk ke alat vital isteri anda. Ramai sudah membuktikan khasiat MLTGA ini (yang sememangnya benar-benar asli) selepas proses melakukan terapi urutannya dilakukan secara teratur.

2. MLTGA Warisan Asli Malaysia:~
Malaysia adalah negara beriklim Tropika yang menjadikannya sebagai habitat sangat sesuai bagi populasi Lintah. Nenek moyang bangsa Melayu selama berabad-abad dikenali memiliki pengetahuan perubatan yang hebat, menggunakan bahan-bahan asli Bumi Khatulistiwa ini, termasuk penggunaan Lintah.
Dalam pelbagai Sastera Melayu Kuno seperti "Kitab Mujarabat" dan "Tajul Molug" dijelaskan penggunaan ramuan Minyak Lintah (MLTGA) untuk menambah ukuran alat vital dan meningkatkan keperkasaan Lelaki. Kitab perubatan ini telah menjadi rujukan Perubatan Tradisional selama ratusan tahun dengan hasil yang tidak perlu diragukan lagi.

3. Lintah Malaysia Kualiti Terbaik:~
Iklim Tropika dan faktor geografi Malaysia yang terdiri dari sungai, paya dan lembah adalah habitat terbaik lintah. Hampir diseluruh Malaysia terdapat haiwan ini. Lintah di Malaysia kebanyakannya adalah lintah liar dan bukan lintah ternakan. Lintah liar sangat bermutu lebih tinggi kerana bebas dari bahan-bahan kimia berbahaya yang umumnya terdapat pada haiwan ternakan. Produk Lintah Malaysia sangat mendapat permintaan tinggi dari negara-negara luar seperti China, Taiwan, Korea, Jepun, Eropa, dan AS. Dinegara-negara tersebut Lintah Malaysia diadun menjadi sebagai bahan untuk produk kecantikan dan kesihatan.

No comments:

Post a Comment